U Pančevu otvorena nova zgrada Prekršajnog suda

U Pančevu je, nakon godinu dana radova, svečano otvorena nova zgrada Prekršajnog suda, za koju je iz Republičkog budžeta izdvojeno oko 96 miliona dinara. Otvaranju je prisustvovala ministarka Pravde Nela Kuburović koja je saopštila da je Vlada na jučerašnjoj sednici usvojila redigovan radni tekst Ministarstva pravde koji će već danas biti prosleđen Venecijanskoj komisiji.Vlada Republike Srbije usvojila je radni tekst Ministarstva pravde koji će redigovan u skladu sa iznetim primedbama na javnoj raspravi odmah biti prosleđen Venecijanskoj komisiji.Informacije o tome šta je izmenjeno dostupne su od danas na sajtu Ministarstva pravde, istakla je ministarka Kuburović.
„Ministarstvo pravde je izradilo i radni tekst Ustavnog zakona koji treba da prati buduće ustavne amandmane tako da će biti otklonjene brojne primedbe i neistinite tvrdnje koje se tiču reizbora sudija najviših sudova“, istakla je Kuburović, ministarka pravde u Vladi Republike Srbije.

Kuburović je svečano otvorila novu zgradu Prekršajnog suda u Pančevu površine 1000 metara kvadratnih za koju je iz republičkog budžeta izdvojeno 96 miliona dinara.
„Ministarstvo pravde kontinuirano nastavlja da radi na unapređenju infrastrukturnih uslova pre svega na poboljšanju položaja nosilaca pravosudnih funkcija. Za godinu dana Ministarstvo pravde je izgradilo tri potpuno nove zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu i Užicu 2017. danas nova u Pančevu, a pre mesec dana obišli smo potpuno rekonstruisanu zgradu u Lazarevcu“, rekla je ona.Nakon rada u zaista teškim uslovima Prekršajni sud dobio je modernu i funkcionalnu zgradu.“Prekršajni sud je radio u stambenoj zgradi u 216 kvadrata. Rad je bio u dve smene. Uprkos tome ostvarivali smo dobre rezultate i procenat izvršenja norme na godišnjem nivou iznosio je 168 odsto“, navela je Ljiljana Košutić, predsednica Prekršajnog suda.
„Ova zgrada podiže dostojanstvo suda i omogućava zaposlenima da posle dugogodišnjeg čekanja rade u odličnim uslovima. Prekršajni sud u Pančevu je jedan od boljih sudova, naplatio je ove godine u prvom tromesečju milion dinara novčanih kazni i troškova postupka više nego u isto vreme prošle godine“, istakla je Leonida Popović predsednica Prekršajnog apelacionog suda.Nova zgrada pored savremene opreme ima i 14 sudnica što stvara uslove da se rešava više predmeta u kraćem roku.