5. Festival školskog teatra na stranom jeziku

Gimnazija “Isidora Sekulić“ organizuje peti po redu Festival školskog teatra na stranom jeziku – Foreign Language Drama Festival.Cilj Festivala je da se, kroz susrete učenika i nastavnika, podstiče umetničko stvaralaštvo kod mladih, razvijaju multikulturalnost i višejezičnost i prati razvoj mladih talenata.

Festival traje tri dana, od 17. do 19. aprila, a sve predstave se izvode na Maloj sceni Pozorišta mladih. Ulaz je slobodan. Festival se sastoji iz glavnog i pratećeg programa. U glavnom, takmičarskom programu, koji čini 18 predstava, učestvovaće srednjoškolci iz Beograda, Sremskih Karlovaca, Niša, Lazarevca, Šapca, Vranja, Gornjeg Milanovca, Valjeva i Novog Sada. Oni će se predstaviti kraćim performansima na engleskom, nemačkom, španskom i francuskom jeziku. Festival će svojom predstavom otvoriti gimnazijalci iz Konstance (Rumunija). Po završetku takmičarskog dela, održaće se Okrugli sto u Pozorištu mladih.
Po drugi put, Festival će dobiti i svoj Bilten, koji sadrži najvažnije informacije o učesnicima, školama i predstavama. Autor projekta i koordinator je Bosiljka Trifunović Vernački, profesorka engleskog jezika.