Akcija JKP „Parking servisa“ „Parkiraj – vatrogascima ne smetaj“

JKP „Parking servis“ je danas, na platou Spensa organizovao akciju „Parkiraj – vatrogascima ne smetaj“ u saradnji sa Vatrogasnim savezom Novog Sada i njihovim Centrom za rad sa decom i omladinom.
Mališani uzrasta od 4 do 14 godina su izveli demonstraciju gašenja požara i ukazali na teškoće i probleme koje vatrogascima prave vozila parkirana na požarnom putu i u neposrednoj blizini zapaljenog objekta.
Ovom prilikom direktor „Parking servisa“ , Stevan Lugonja je izjavio da su ovakve edukativne vežbe veoma važne, jer na ovakav način utičemo na svest dece i vaspitavamo ih kako da se ponašaju u određenim situacijama u saobraćaju. Na žalost uvek će biti onih koji ne vode računa o drugima i o poštovanju propisa, ali ako budemo edukovali decu i na vreme počnemo da im skrećemo pažnju na određene probleme i situacije, dobićemo odgovorne i savesne građane.
Ovom edukativnom akcijom skrećemo pažnju i našim odraslim sugrađanima na teškoće i probleme koje prave vatrogascima ako se parkiraju na požarnom putu i kako onemogućavaju njihov rad i dovode u opasnost i živote ljudi i materijalnih dobara.
Ovo je početak saradnje između „Parking servisa“ i Vatrogasnog saveza Novog Sada sa idejom da slične akcije organizujemo u školama u našem gradu kako bi što više dece uključili u ovakav vid edukacije.