AP Vojvodina po drugi put domaćin AER-ove Letnje akademije

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i generalni sekretar Skupštine evropskih regija Metju Mori, potpisali su danas Sporazum između Skupštine evropskih regiona i Autonomne pokrajine Vojvodine – regiona koji će biti domaćin AER Letnje akademije za 2019. godinu.
Sporazum utvrđuje aktivnosti regiona domaćina AER Letnje akademije i obuhvata sve aspekte zaduženja regiona domaćina sa Sekretarijatom AER-a i Organizacionim odborom Letnje akademije koji je zadužen je za praćenje i koordinaciju događaja.

Sekretar Bjelić, podsetio je da je AP Vojvodina po drugi put region domaćin Letnjoj akademiji koja se održava u organizaciji Skupštine evropskih regiona.
„ Izuzetno je zadovoljstvo što smo ponovo domaćin manifestaciji koja pre svega okuplja i povezuje mlade ljude iz regiona i što je Sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, nosilac ovogodišnjeg projekta koji će biti u znaku povezivanja aktivnosti Letnje akademije i Grada Novog Sada kao nosioca titule Evropska prestonica mladih 2019. i Evropska prestonica kulture 2021.“ poručio je Bjelić.

Na sastanku je bilo reči o predlogu da se ovogodišnja manifestacija održi početkom jula. Procenjuje se da će ove godine akademija okupiti više od 150 mladih između 18 i 30 godina koji su aktivni u radu sa mladima na regionalnom nivou (iz regija članica AER-a), te brojne izabrane regionalne političare.

Domaćin Letnje akademije za 2020. godinu je grad Amijen (Francuska) koji je takođe Evropska prestonica mladih te godine.