Besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici Subotica

U nedelju 22.04.2018. godine Opšta bolnica Subotica organizuje šestu po redu akciju besplatnih pregleda za građane u cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, a koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu. U skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja R. Srbije radiće se sledeći pregledi:
• Kardiološki fizikalni pregled, EKG i merenje krvnog pritiska
Za ovaj pregled građani treba da se jave u internističku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede.
• Oftalmološki pregled
Za ovaj pregled građani treba da se jave u oftalmološku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede.
• Analize hormona štitaste žlezde (TSH, fT4)
Za ovaj pregled građani treba da se jave u internističku ambulantu 1. i 2. Službe za polikliničko konsultativne preglede, gde će internista postaviti indikaciju za proveru hormona štitne žlezde. Građani treba da ponesu sa sobom medicinsku dokumentaciju ukoliko je poseduju.
• Tumor markeri prostate i testisa
Za ovaj pregled građani treba da se jave u internističku ambulantu 3. Službe za polikliničko konsultativne preglede, gde će specijalista urolog postaviti indikaciju za proveru tumor markera prostate i testisa. Građani treba da ponesu sa sobom medicinsku dokumentaciju ukoliko je poseduju.
Pregledi će se obavljati u periodu od 8:00 do 16:00 časova. Na pregled mogu da se jave i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali je potrebno poneti sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju.