Bijeljina – Sveti Pantelejmon.

Na poziv gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića delegacija Grada Novog Sada na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem prisustvovala je proslavi slave Bijeljine – Dana Svetog Pantelejmona.

Obeležavanje gradske slave upriličeno je u okviru manifestacije “Pantelinski dani 2017. godine“ koja se u Bijeljini odvijala od 30. jula do 9. avgusta uz bogat kulturno-umetnički program. Kao kum gradske slave Bijeljine gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je liturgiji u crkvi Svetog Đorđa, a zatim litiji kroz grad uz lomljenje slavskog kolača.

– Velika je čast za Grad Novi Sad i za mene lično što sam kum slave grada Bijeljine. To je samo još jedna potvrda uspešne saradnje dva grada i dva regiona. Čvrste veze između Novog Sada i Bijeljine rezultat su dobrih odnosa među ljudima i zbog toga njih ništa ne može da ugrozi. Grad Novi Sad neguje i unapređuje odnose i sa drugim gradovima u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji sa svim mestima gde žive naši sunarodnici. To je obaveza grada koji ima titulu Srpske Atine i koji je sedište Matice srpske, Srpskog narodnog pozorišta, a odnedavno i Evropska prestonica kulture i omladine – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i čestitao građanima Bijeljine slavu poželevši im dobro zdravlje i blagostanje.

Dva gradonačelnika iskoristili su ovaj susret kako bi razgovarali o potencijalnim modalitetima saradnje u vitalnim oblastima, sa posebnim akcentom na poljoprivredi, s obzirom na upućenost tamošnjih privrednika na Institut za ratarstvo i povrtarstvo “NS seme“ i Međunarodni poljoprivredni sajam.

Tokom sveštene ceremonije okupljenima se obratio i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poželevši svim gostima prijatan boravak, a svojim sugrađanima srećnu slavu, mir i dobro zdravlje.