Bladimir Batez: Školski sport je baza vrhunskog sporta, a škole najveća podrška sportskim talentima

Predstavnicima pokrajinskih institucija koje su pomogle da se đaci vojvođanskih osnovnih škola takmiče na osmoj po redu Sportskoj olimpijadi školske omladine- ŠOSOV, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, uručio je danas zahvalnice i priznanja, na završnoj svečanosti, koja je ovim povodom održana u Skupštini AP Vojvodine.

Ukazujući na značaj ove sportske manifestacije, kojom Pokrajina želi da promoviše vrednosti i ulogu školskog sporta, Vladimir Batez, ujedno predsednik Organizacionog odbora SOŠOV, naveo je da da je SOŠOV 2018. najveće sportsko takmičenje škola u Srbiji ove godine sa 6.000 učesnika.

On je dodao da ovu sportsku manifestaciju ne bi bilo moguće izvesti bez zalaganja predstavnika fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, osnovnih škola, sportskih saveza i javnih preduzeća, kao i resornog sekretarijata za obrazovanje, čija je uloga nemerljiva kada je reč o promociji ovakvog takmičenja.

„Od ukupnog broja takmičara u 14 sportskih disciplina, mi smo u okviru 8. ŠOSOVA uspeli da izvedemo na sportske terene oko 83 posto učesnika“, izneo je Batez.

On je dodao da je moguće da sledeći SOŠOV obuhvati i neke nove grane sporta, kako bi svi učesnici izašli na sportske terene i, ujedno, bio prepoznat doprinos njihovih nastavnika i direktora.

Batez je posebno ukazao na ulogu i doprinos škole u prepoznavanju benefita koji sa sobom nosi sport. Kako je rekao isto je i kada je reč sportskim talentima, gde su nastavnici najveća su podrška.

Batez je ovom prilikom izneo uverenje da će se zajednički nastaviti i na izradi nove strategije razvoja sporta Republike Srbije i AP Vojvodine, u kojima školski sport treba da bude prepoznat kao jedan od prioriteta.

Plakete je predstavnicima institucija iz naše pokrajine za podršku u održavanju 8. SOŠOVA, dodelio predsednik Saveza za školski sport Vojvodine Mihail Dudaš.