Brnabić s predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja

Beograd, 22. septembra 2018.-Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabi (4D) odrzala je radni sastanak sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruzenja, na kojem se upoznala sa dosadasnjim aktivnostima Radne grupe za izradu medijske strategije i radu vladine Koordinacione grupe za saradnju sa medijima i Tima za dijalog, koji cine predstavnici medijskih i novinarskih udruzenja. FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Vlada Srbije

BEOGRAD – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je radni sastanak sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, na kojem se upoznala sa dosadašnjim aktivnostima Radne grupe za izradu medijske strategije i radom vladine Koordinacione grupe za saradnju sa medijima i Tima za dijalog.
Predsednik Radne grupe za izradu medijske strategije, Dejan Stojanović predstavio je najvažnije aktivnosti ovog tela do sada.
Predstavnici medijskih i novinarskih udruženja složili su se da je dosadašnji proces bio inkluzivan i u skladu sa planiranom dinamikom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

U razgovoru o radu Koordinacione grupe i Tima za dijalog, istaknuto je da je pokrenut veliki broj važnih pitanja i tema.

Kako se napominje, iako postoje teme oko kojih ima neslaganja, zaključeno je da je jako važno što je dijalog započet i da će se razgovori nastaviti.

Formiranje Radne grupe za izradu medijske strategije i Koordinacionog tela za saradnju sa medijima, dogovoreni su na ranijim sastancima sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, koje je inicirala premijerka Brnabić.

Današnjem sastanku prisustvovali su ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević i savetnica predsednice Vlade za medije i kopredsedavajuća Koordinacione grupe za saradnju sa medijima, Jelena Kovačević.

Pored predstavnika medijskih i novinarskih udruženja, sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio, predstavnici Delegacije EU u Srbiji, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije Konrad Adenauer, dodaje se u saopštenju.