Delegacija iz Sjedinjenih Američih Država u poseti Pokrajinskoj vladi

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas privredno-političku delegaciju američke savezne države Merilend, koja predvođena državnim sekretarom Džonom Vobensmitom, u okviru višednevne posete Srbiji, boravi u Novom Sadu.

Na sastanku su istaknute mogućnosti za uspostavljanje saradnje u sektoru zaštite životne sredine, te predstavljeni investicioni potencijali i projekti u toj oblasti.

Mirović je naglasio da je direktno ulaganje u zaštitu životne sredine važno pitanje za Srbiju i pokrajinu Vojvodinu, jer je to oblast u kojoj se pripremaju projekti, te traže fondovi i partneri u različitim modelima saradnje.

Predsednik Mirović i državni sekretar Vobensmit istakli su zajednički interes da se sa predstavnicima poslovne zajednice iz AP Vojvodine i Merilenda, prepoznaju razvojne tačke, gde se mogu razviti različiti modeli saradnje i preuzeti dobra iskustva u sektoru prerade otpadnih voda, komunalnog otpada i drugim segmentima zaštite životne sredine.

U razgovoru je ocenjeno da je današnji susret važan za poslovnu saradnju ne samo u oblasti zaštite životne sredine, već za ukupnu saradnju Srbije i Merilenda, te da je AP Vojvodina spremna da bude deo buduće nacionalne saradnje dveju država.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su ministri za zaštitu životne sredine i državnu upravu i lokalnu samoupravu Goran Trivan i Branko Ružić i zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandar Andrić.