Delegacija Noveške i UN u Šidu

ŠID – Šidsku opštinu danas su posetili ambasador Kraljevine Norveške Arne Bjornstad, šefica Kancelarije UN za projektne usluge UNOPS Mihela Telatin i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Zoran Đorđević.
Nakon razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave, potpisan je Ugovor o saradnji na projektu „Norveška za vas – Srbija“, nakon čega su zajedno obišli radove na zgradi škole u Molovinu.

Ugovor, koji su potpisali ambasador Bjornstad i šefica UNOPS-a imaće za rezultat uspostavljanje ujednačenog socio-ekonomskog razvoja u Srbiji.

Nakon rekonstrukcije matične škole OŠ „Sremski front“ u Šidu, ovog leta su na redu i područna odeljenja. Trenutno se izvode radovi na zgadama škola u Molovinu i Berkasovu, a u najavi je i adaptacija škola u Bikiću i Sotu.

Predsednik opštine nije krio zadovoljstvo što će od septembra devetoro đaka i dvoje predškolaca, imati bolje uslove za rad.Radovi na zgradi škole u Molovinu izvode se na inicijativu resornog ministarstva, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške, kroz projekat „Mreža solidarnosti–druga godina“ koji sprovodi „Grupa 484“.Inače, Kraljevina Norveška u ovaj projekat uložila je oko četiri miliona evra.

Izvor: RTV