Delta Agrar – lider i rekorder -uspeh se gradi svaki dan

“Tekuću godinu u „Delta Agraru“ obeležiće definitivno, izlazak na berzu kao što smo već najavili. Verujem da ćemo biti prva srpska kompanija koja će se naći na berzama Varšave i Beča“, ocenio je generalni direktor „Delta Agrara“ Ivan Kostić u intervjuu datom listu “Poljoprivrednik“.
“ Kada su u pitanju zasadi, istakao bih da smo pored prava izvoza sorte jabuka Pink Lady za Rusiju postigli dogovor o sadnji novih 100 hektara ove sorte, što će nam kada voćke dospeju na pun rod, osigurati prinose od oko 8.000 tona.“ Delta Agrar ima najveći voćnjaka u ovom delu Evrope u Čelarevu a sada imaju i prvi voćnjak u Zaječaru, kaže Kostić i dodaje: “Plan nam je da nastavimo širenje voćnjaka i da do 2020. godine dostignemo cifru od 1.000 hektara pod zasadima. Očekivane proizvodne količine će ove godine preći 24.000 tona, a 2022. će dostići 40.000 tona. Povećanje proizvodnje radimo zbog povećanja izvoza naše kompanije. Osim što planiramo povećanje obima voćarske proizvodnje, povećaćemo i tržišni promet, pogotovo u zemljama regiona (Makedonija, Slovenija, Hrvatska) i EU (Češka, Mađarska, Nemačka itd.). Naš plan je da tržišni promet povećamo za 20 odsto u odnosu na 2017. godinu. Sve ovo pomoći će nam da ostanemo broj jedan za naše kupce, ali i u isto vreme imamo konkurentan i održiv biznis“ kaže generalni direktor „Delta Agrara“ Ivan Kostić.

Delta Argar je lider i u stočarstvu pa se u ovoj oblasti planira unapređenje ovčarske proizvodnje sa povećanjem stada na 6.000 ovaca i 15.000 jagnjadi.Do 2020. godine plan je da se ostvari cifru od 170.000 hiljada tovljenika, a unapređenim odgojem krava rase holštajn u planu je povećanje proizvodnje mleka do 20.000.000 litara.“Protekla godina je, kada je u pitanju govedarstvo, bila godina početka nove etape u proizvodnji mleka. Zasejali smo 80 hektara različitih vrsta trave kako bi naše junice imale optimalne uslove za rast, odnosno da mogu slobodno da se kreću i hrane. Posebno značajan za nas bio je i uvoz 570 visokokvalitetnih steonih junica holštajn-frizijske rase iz Danske“, ističe Kostić.
“Kada je reč o agrodistribuciji, planiramo rast tržišnog učešća i prodaje, što je u skladu s dosadašnjim trendom. Takođe, zajedno s našim dugogodišnjim partnerom „Pionirom“, izgradićemo novi doradni centar semena u Staroj Pazovi, što će nam omogućiti proširenje kapaciteta proizvodnje i dorade. Ratarstvo, kao grana našeg poslovanja, takođe je oborilo sve rekorde prošle godine, iako su vremenski uslovi bili loši.Proširićemo asortiman proizvoda, nastavićemo da ulažemo u preciznu poljoprivredu i najsavremeniju tehnologiju, zaključio je Kostić.“ Pored unapređenja i osavremenjivanja proizvodnje gotovo u svim sektorima radi se i na povećanju skladišnih kapaciteta, što govori da se samo uz veliki rad postaje lider, a to Delta Agrar potvrđuje i radom i svojim dugogodišnjim razvojnim planovima i ulaganjima u najsavremeniju tehnologiju i preciznu poljoprivredu.