Dodeljeno priznanje za najboljeg učenika OŠ “Prva vojvođanska brigada“

U okviru manifestacije „Novo naselje fest“ koja promoviše zdrave stilove života i ima za cilj prevenciju bolesti zavisnosti i kriminaliteta, zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević dodelio je Milošu Farahovu lap top i priznanje za najboljeg učenika Osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“. On je tom prilikom naglasio da Grad ima obavezu da podrži manifestacije koje na pravi način okupljaju lokalnu zajednicu i promovišu prave vrednosti.

– Tokom dana ovde je održan niz aktivnosti, od dečje likovne kolonije do nastupa kulturno umetničkog društva naših najstarijih sugrađana, ali i predavnje Andrije Gerića i jedne bivše zavisnice koja danas ima porodicu i posao. Ovo je prvo izdanje manifestacije, ali ja sam uveren da će iduće godine ona ući u ponudu Grada Novog Sada kao Evropske prestonice kulture ali i Omladinske prestonice Evrope. Komšijski odnosi koje smo danas videli su sjajni i važno je da deca u najbližem okruženju prepoznaju uzore i da vide da može da se ide dobrim putem. Zbog toga i nagrađujemo najboljeg učenika, najboljeg sportistu i autora najboljeg likovnog rada kako bi ih dodatno motivisali – rekao je Kružević.

Miloš Farahov je učenik VIII 1 razreda OŠ „Prva vojvođanska brigada“. Na osnovu uspeha u nastavi i rezultata postignutih na školskim takmičenjima, pedagoški kolegijum škole ga je izabrao za najboljeg učenika. Prema rečima organizatora, nagrađivanje najboljih učenika, najuspešnjih sportista i najzaslužnijih građana Novog naselja nastaviće se i narednih godina sa ciljem da se građani pohvale i podstaknu da daju svoj maksimum.

Na jednodnevnoj manifestaciji „Novo naselje fest“ koju organizuje Udruženje za pomoć zavisnicima „Restart“ održani su programi: dečija likovna kolonija, izložba pasa, tribina „Da li droga ubija-pitajte preživele“, motivaciono predavanje Andrije Gerića „Biraj sport“, a veče je rezervisano za koncerte novosadskih bendova.