Dogovoreni zajednički projekti Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina

„Pokrajinska vlada i Grad Zrenjanin će tokom ove i naredne godine pripremiti čitav niz zajedničkih projekata koji će povećati kvalitet života građana u Zrenjaninu“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom današnje radne posete tom gradu.

Mirović je dodao da je sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima dogovoreno da se zajednički radi na potpunoj i temeljnoj rekonstrukciji Gradskog stadiona uz izgradnju atletske staze i rasvete.

Zrenjanjin

Kako je predsednik Pokrajinske vlade naveo razgovarano je i o nizu komunalnih projekata na kojima će se raditi, među kojima je rekonstrukcija kompleksa u okviru tri jezera u centru grada.

„Dali smo nalog i upravi Opšte bolnice „Đorđe Jovanović“ u Zrenjaninu da intenzivira sve projekte koji se tiču održavanja, ali i rekonstrukcije pojedinih blokova bolnice, jer ne možemo da dozvolimo da jedna tehnički dobro uređena bolnica nema sistem za klimatizaciju, da prokišnjava, i to moramo hitno da menjamo“, kazao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade je najavio i zajedničku sednicu dveju vlada, republičke i pokrajinske, tokom jeseni, gde će se razmatrati zajednički projekti od interesa za veliki broj lokalnih samouprava u Vojvodini.


[Video] Dogovoreni zajednički projekti Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina

On je dodao da Vlada Srbije i veliki broj ministarstava već učestvuju u brojnim projektima u Zrenjaninu. To je, kako je naveo, dobar primer kako da se podeli finansijski, organizacioni i tehnički teret, i da se zajednički, kroz koordinisanu politiku interveniše i poboljša stanje i delu zdravstvenog sektora, ustanovama socijalnog staranja, obrazovanju, ali i komunalnoj infrastrukturi.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zahvalio se Pokrajinskoj vladi na podršci u proteklih godinu dana, istakavši da je to velika promena u odnosu na prethodni period. On je dodao da je sa predsednikom Pokrajinske vlade dogovoreno nekoliko dobrih projekata, i izrazio uverenje da će Gradski stadion, čija je rekonstrukcija u planu, već sledeće godine biti u funkciji za organizovanje velikih atletskih takmičenja.

Današnjoj poseti prisustvovali su i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.