Dragana Milošević na Festivalu TV kompanija Moskovske oblasti „Bratina“

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević pozdravila je juče, na svečanom otvaranju te manifestacije u gradu Sergijev Posad nadomak Moskve, učesnike 22. festivala TV kompanija Moskovske oblasti „Bratina“.

„Zaista samo počastvovana što ste mi pružili priliku da vam se obratim na otvaranju fesivala o čijem kvalitetu i značaju najbolje govore 22 godine neprekidnog trajanja. I, naravno, na hiljade vrhunskih TV filmova i reportaža iz celog sveta koji su, za to vreme, ovde prikazani“, rekla je, pored ostalog, Miloševićeva.

Poželevši, u ime Pokrajinske vlade, uspeh i još značajnije domete ovoj manifestaciji, ona je izrazila i zadovoljstvo što je među partnerima „Bratine“, već godinama, i Festival TV i radio reportaže podunavskih zemalja „Profest“. Reč je o festivalu koji se, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, svake godine organizuje na Panoniji kod Bačke Topole.

„Verujem da će saradnja dvaju festivala koji afirmišu televizijsko stvaralaštvo, u vremenu koje dolazi biti još bogatija, a posebno zadovoljstvo mi je što je sa nama ovde i Radio-Televizija Vojvodine (RTV), kao naš pokrajinski javni servis i kuća koja, u oblasti javnog informisanja, postavlja ne samo za naše prilike najviše profesionalne i kreativne standarde“, dodala je Miloševićeva.

Televizijski i radijski stvaraoci RTV su, inače, na dosadašnjim izdanjima moskovskog festivala u više navrata bili među laureatima, a ovogodišnje izdanje „Bratine“ trajaće do nedelje, 7. oktobra. Za festivalske nagrade takmičiće se preko 300 TV filmova i reportaža čiji autori dolaze ne samo iz cele Ruske Federacije, nego i iz još petnaestak zemalja širom sveta, među kojima je i Srbija.