Evrospki Kup u paraglajdingu na aerodromu “Čenej“

Evropski kup u paraglajdingu, koji prvi put organizuje Aero klub “Novi Sad“ u saradnji sa Aero klubom “Košava“ iz Beograda, održao se 14. i 15. aprila na aerodromu “Čenej“. Takmičenje u kojem je učestvovalo preko 60 sportista iz 12 zemalja iz regiona otvorio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

– Vazduhoplovstvo u Novom Sadu ima dugu tradiciju, i naš grad je bio centar vazduhoplovstva još u Kraljevini Jugoslaviji, a imamo i jedan od najstarijih aero klubova na ovim prostorima, koji proslavlja 95 godina postojanja. Paraglajding nije toliko poznat kod nas, ali je veoma atraktivan sport i drago mi je što se u Novom Sadu prvi put održava Evrospki kup. Grad podržava sve događaje koji doprinose slici Novog Sada kakav želimo da bude. Priča o sudbini aerodroma “Čenej“ je složena, ali je i interesantna. Ne želim ništa da preudiciram, ali ovaj aerodrom predstavlja ozbiljan potencijal za dalji razvoj grada. Čestitam organizatorima takmičenja, želim svako dobro učesnicima, a drago mi je što se jedna od mojih saradnica oprobala u ovoj disciplini i što u svom okruženju imam hrabre ljude spremne na avanturu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima predsednika Upravnog odbora Aero kluba “Novi Sad“ Dragoljuba Samardžića, Miloš Vučević je prvi gradonačelnik koji je posetio ovaj klub i pokazuje razumevanje značaja kluba i aerodroma “Čenej“. – Ovo je jedan od lepših dana za naš klub jer smo spojili sportiste i one koji vole ovaj sport. Prevazišli smo brojne probleme, i imamo podršku građana ali i gradskih struktura koje su shvatile značaj ovog aerodroma, koji je bio prepušten propadanju. Sada je sasvim drugačije i uspeli smo da održavamo klub u životu, i da dobro organizujemo osam sekcija koje funkcionišu – naglasio je Samardžić.

Kako je rekao, broj izuzetno uspešnih takmičara na ovom turniru koji se boduje u okviru evropskih kupova, svedoči o dobrom rejtingu Aero kluba “Novi Sad“, a Evropski kup predstavlja dobru promociju i grada Novog Sada.