Filmovi sa Slobodne zone stižu u Sombor

I ovog proleća filmski festival „Slobodna zona“ tradicionalno organizuje fimsku Turneju po Srbiji. https://www.youtube.com/watch?v=s0_FrF3sPnw
Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor Vas poziva na besplatne projekcije koje će biti održane u Veliko sali KC „Laza Kostić“ (Venac Radomira Putnika 2, Sombor), tokom prve nedelje juna.

Igrani film „Crveni pas: pravi plavi“ o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda, biće prikazan u utorak, 5. juna, u 20h.

Program 12. turneje „Slobodne zone“ obuhvata i muzički dokumentarni film „Čavela“, priču o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiracii Pedra Almodovara. Ovaj film je postao hit evropskih festivala 2017. i na 13. Slobodnoj Zoni osvojio je nagradu publike. Projekcija će se održati u sredu, 6. juna, u 20h.

U okviru završne projekcije biće prikazan dokumentarni mjuzikl „Dan oslobođenja“, koji prati posetu i kontroverzni nastup slovenačke grupe Laibach u „poslednjoj komunističkoj diktaturi sveta“ – Severnoj Koreji. Somborska publika će biti u mogućnosti da pogleda film u četvrtak, 7. juna, u 20h.

Misija turneje Slobodne zone je da decentralizuje kulturu i učini je dostupnom najširoj publici u većim gradovima, ali i u manjim mestima u kojima bioskopi ne postoje godinama, a kulturna dešavanja su retkost. Turneja Slobodne zone jedina je filmska manifestacija takvog karaktera u zemlji.