Gradonačelnik obišao radove na saniranju kolovoza u Gornjem Sajlovu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je naselje Sajlovo u kojem se izvode radovi u okviru redovnog održavanja objekata putne privrede. U pitanju su radovi na popravci devastiranog asfaltnog kolovoza u ulici Gornje Sajlovo u dužini od 1030 m. Kolovoz u predmetnoj ulici, koja predstavlja i trasu bus linije, bio je u izuzetno lošem stanju, zbog čega je postojala potreba za njegovom rehabilitacijom.

– Građevinska sezona u Novom Sadu traje, a u tom periodu jedan od najvažnijih zadataka jeste održavanje putne privrede i to ravnomerno u svim delovima grada. JKP „Put“ je do sada u 2017. godini potrošilo 842 miliona dinara za putnu infrastrukturu na teritoriji Grada Novog Sada od predviđenih milijardu i sto miliona, tako da očekujemo da ćemo imati gotovo stoprocentnu realizaciju radova na putnoj infrastrukturi u gradu. Želja nam je da sledeće godine imamo veći budžet za tu namenu, jer nas čeka još mnogo posla, kako na Sajlovu, tako i u drugim delovima grada. MZ „Sajlovo“ je najmlađa Mesna zajednica na teritoriji Novog Sada i u nju smo u prethodnom periodu uložili dosta sredstava. Sve prioritete smo definisali u saradnji sa žiteljima Sajlova i na inicijativu Mesne zajednice, i zahvaljujem se sugrađanima koji imaju strpljenja i razumevanja za celokupan proces, koji i dalje traje. Imamo još mnogo posla, ali je važno da se očigledno stvari pomeraju na bolje, jer se ne može uraditi sve preko noći kad nije na tome rađeno decenijama. Nakon uređenja Ulice Donje Sajlovo i sa uređenjem ove ulice, dobićemo dve potpuno sređene magistralne ulice, a čekaju nas još i bočni kolovozi. JKP „Put“ je pokazalo da je sposobno da obavlja radne zadatke u interesu Grada, a činjenica da smo već realizovali dve trećine budžeta, pokazuje da su oni funkcionalno spremni da udovolje zahtevima građana. Planiramo da povećamo budžet za infrastrukturu, da ne zadržavamo novac na nekim projektima koji pompeznije zvuče, nego da više ulažemo u putnu infrastrukuturu koja ljudima mnogo više znači u svakodnevici- rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prvo je strugan postojeći asfalt, dodavavan je gornji tamponski sloj od tucanika i izrađen je novi noseći sloj asfalta, pri čemu je kolovoz proširen sa dosadašnjih 4,5 m na 5 m. Vrednost ovih radova koje izvodi JKP „Put“ je oko 20 miliona dinara sa PDV-om, a završetak radova se očekuje do kraja nedelje.

U tom delu grada su takođe tokom letnjeg perioda obavljeni radovi na održavanju putne infrastrukture ukupne vrednosti od oko 40 miliona dinara, ne računajući radove koji su trenutno u toku. U pitanju su bili radovi na presvlačenju kompletne ulice Donje Sajlovo i dela ulice Kralja Petra I, odnosno deonica od Rumenačkog puta do ulaska u Veternik, ukupne dužine od oko 2550 m. Pritom je u ulici Donje Sajlovo saniran kolovoz u dužini od oko 1200 m, a u Ulici kralja Petra I u dužini od 1350 m. Obavljeni su i radovi na revitalizaciji kolovoza u Ulici Jove Vučerića, u dužini od oko 420 m. Popravka kolovoza izvršena je i u ulici Nova 10 u kojoj je, na deonici od Ulice Donje Sajlovo do br. 26, obavljeno struganje ostatka postojećeg i izrada novog sloja asfalta, dok je u preostalom delu ulice tucanički kolovoz saniran nanošenjem sloja struganog asfalta sa emulzijom. Radovi su obavljeni i u Ulici Dragomira Bojanića Gidre, gde je u jednom delu ulice nanesen strugani asfalt, dok je u drugom delu saniran postojeći tucanički kolovoz i to dodavanjem i valjanjem sloja tucanika.