Izložba sa sedamdeset fotografija posvećenih Mileni Dravić

Nakon Beograda i Pule, izložba fotografija „Milena“, posvećena našoj velikoj glumici Mileni Dravić, otvorena je i u Subotici, u sklopu 25. Festivala evropskog filma.

Na izložbi postavljenoj u galeriji Otvorenog univerziteta, izloženo je oko sedamdeset fotografija koje predstavljaju bogat filmski, pozorišni i televizijski opus glumice, koja je, kako je rekao Radoslav Zelenović, direktor Festivala evropskog filma, jedan od utemeljivača srpskog filma i najveća filmska diva ovih prostora. Zelenović je podsetio na sam početak karijere Milene Dravić, pre 59 godina, u filmu „Vrata ostaju otvorena“.

Izložbu je otvorila glumica i doskorašnja predsednica Saveta Festivala, Mira Banjac, koja je tom prilikom istakla veličinu i značaj karijere Milene Dravić, rekavši da se takva karijera ne događa svaki dan.

Dirnuta lepim rečima svojih kolega, saradnika, prijatelja, Milena Dravić, inače prva dobitnica nagrade „Aleksandar Lifka“ i predsednica Savete Festivala tokom osam godina, istakla je da je svoje uloge uspela da ostvari zahvaljujući i ljudima sa kojima je radila.

Izložbu, koju su priredili Stefan Arsenijević i Maja Medić, pratila je i promocija knjige o Mileni Dravić, autorke Tatjane Nježić, koja je nastala kao deo najveće glumačke nagrade Dobričin prsten, koja je glumici uručena krajem prošle godine.