Izuzetni rezultati gradonačelnika Labana, za dve godine tri milijarde dinara za projekte


Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban zadovoljan je ostvarenim u prve dve godine vlasti u Subotici. Na polovini mandata, Laban je sa svojim timom predstavio rezultate rada i planove i prioritete za naredni period.
Pokretanje kapitalnih projekata s mrtve tačke, poput izgradnje pozorišta, obilaznice ili razvoja turizma na Paliću, najznačajnija su ostvarenja subotičke lokalne vlasti u prve dve godine mandata po oceni gradonačelnika Bogdana Labana.

On očekuje da će neki od njih do kraja mandata biti i završeni.“Naš najznačajniji projekat u naredne dve godine je završetak započetih investicija i velikih projekata, višedecenijskih, a takođe i ulaganje u našu divnu turističku destinaciju Palić koja jeste uvrštena u pet najznačajnijih, najbitnijih destinacija u Srbiji“, poručio je Laban.

Kako je izneo, u prve dve godine manadata, osim stabilizacije javnih finansija, Grad Subotica je, direktno ili indirektno, sa republičkog i pokrajinskog nivoa, kao i iz međunarodnih izvora privukao skoro tri milijarde dinara za različite projekte u oblasti infrastrukture, obrazovanja, kulture, sporta, zdravstva i privrede.

„To su jasni pokazatelji o radu i ko je koliko radio. Znači, mi nismo se bavili nekim obećanjima. Sve što smo kazali to smo i uradili. Nismo pravili neke spektakle oko izmišljanja različitih afera, nego smo se bavili svojim poslom“, ocenio je gradonačelnik Subotice.

Laban se zahvalio na podršci predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i Vladi Srbije i pokrajine Vojvodine, ocenivši da to poverenje Subotica vraća svojim učešćem u ukupnom razvoju Srbije.