Jedinice ROSU se povukle sa Gazivoda, srpska vojska i policija u stanju najviše borbene gotovosti

Gazivode, 7. septembra 2018 – Jezero Gazivode na Kosovu i Metohiji uoci posete predsednika Srbije Aleksandra Vucica. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Tanjug (Dimitrije Goll)

ZUBIN POTOK – Gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović izjavio je za RTS da su se kosovske specijalne jedinice povukle sa veštačkog jezera Gazivode.
„Jedinice ROSU su se povukle, trenutno je mirno“, rekao je Vulović za RTS nešto posle 14 sati.

Na pitanje da li je tačno da se kosovski predsednik Hašim Tači provozao čamcem po jezeru, Vulović je rekao da se nije ni provozao, već da se „krio u priobalju“.On je dodao i da je važno da niko nije povređen, a ni uhapšen.

Pripadnici ROSU su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

Snage bezbednosti Srbije u najvišoj pripravnosti.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je i vrhovni komandant VS, naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika.

Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije. Takođe je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti, saopštio je MUP.

„Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo, naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti“, rečeno je u saopštenju.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila“, istakao je Stefanović.

Izvor: Tanjug, RTS