JKP „Novosadska toplana“ danas počinje grejnu sezonu


JKP „Novosadska toplana“, nakon uspešno završenih toplih proba, među prvim toplanama u Srbiji, počinje grejnu sezonu danas, 7. oktobra, pošto su se prema „Odluci o snabdevanju toplotnom energijom iz Toplifikacionog sistema Grada Novog Sada“ stekli uslovi za početak grejne sezone 2016/2017. godine – saopšteno je iz ovog javnog gradskog preduzeća

Zbog složenosti tehničkog sistema koji obuhvata 900 MW toplotnog konzuma, 210 km vrelovodne mreže i gotovo 4000 kućnih podstanica, tehnički je nemoguće da svi objekti u isto vreme dobiju adekvatno grejanje, te iz „Toplane“ apeluju na korisnike da ne upućuju reklamacije na kvalitet grejanja u periodu stabilizacije tehničkog sistema. Kako navode, svi raspoloživi resursi „Novosadske toplane“ maksimalno su angažovani na poslovima stabilizacije sistema radi obezbeđivanja kontinuirane i kvalitetne isporuke toplotne energije za grejanje.

Takođe, na početku grejne sezone korisnici treba da obrate pažnju na ispravnost i funkcionalnost kućnih instalacija, te da se u slučaju curenja na istim obrate „Novosadskoj toplani“ na broj telefona 4881 105, koji im je zbog hitnosti intervencije na raspolaganju 24 sata i isključivo služi za tu vrstu prijave.

Za sve informacije korisnici se mogu obratiti besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 021 ili pozivanjem brojeva 423 712 i 420 853 Odseka za odnose s potrošačima.