KFOR neobavešten o ROSU, uhapšen zamenik gradonačelnika Zubinog Potoka

ZUBIN POTOK – KFOR nije bio obavešten da će pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ući na sever Kosova i ta misija sada šalje svoje jedinice u Zubin Potok gde će ispitati situaciju, izjavio je danas za Tanjug glavni portparol KFOR-a Vinćenco Graso.
Prema njegovim rečima, pripadnici ROSU su uhapsili zamenika gradonačelnika Zubinog Potoka, a KFOR je poslao svoje jedinice na to područje kao i da je monitoring i provera situacije u toku.
Prethodno je zamenik komadanta kosovske policije za sever Besim Hoti odbacio tvrdnje zvaničnika Srbije o zauzimanju veštačkog jezera i hidrocentrale Gazivode i o hapšenjima na tom području.

On je za Radio Slobodna Evropa kazao da je u tom delu samo u toku „jedna poseta“ i dodao da za sada ne poseduje više informacija.

Na pozive Tanjuga upućene šefu regionalne policije za sever Kosova nije bilo odgovora.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić potvrdio je da su oko jezera Gazivode raspoređene specijalne jedinice kosovske policije i kazao da je ROSU na severu Kosova i Metohije mimo svih dogovora i sporazuma, i da su tamo kako bi Hašimu Tačiju omogućili da obiđe to jezero.

Đurić je na vanrednoj pres konferenciji u Vladi Srbije naveo da su snage bezbednosti Srbije podignute na najviši stepen pripravnosti.

On je rekao i da je predsednik Srbije u ovom trenutku na konsultacijama sa Generalštabom Vojske Srbije, na jednoj lokaciji u Srbiji.

| Izvor: Tanjug