Kikinda: „Dani ludaje“

KIKINDA – “Dani ludaje“ u Kikindi, koji se održavaju ovog vikenda, predstavljaju dodatni motiv da svake godine posetiocima bude ponuđen što kvalitetniji program. Ulaganja su dala rezultate, pa tako Kikindu za vreme ove manifestacije poseti nekoliko desetina hiljada ljudi, a poslednjih godina primetan je i dolazak velikog broja rumunskih gostiju. To sve predstavlja lepu priliku kikindskim privrednicima i preduzetnicima.
“Dani ludaje“ u Kikindi predstavljaju najbolju gastronomsko-zabavnu manifestaciju u Srbiji koja okupi nekoliko desetina hiljada građana i gostiju iz drugih gradova i inostranstva, uglavnom Rumunije i Mađarske. Pored kulinarskog i zabavnog dela, manifestacija predstavlja veoma dobar način da se prikažu svi potencijali iz domena preduzetništva i privrede, što je, uostalom, krunisano dodelom nagrade “Turistički cvet“.
“Preduzetnici osmišljavaju nove načine u proizvodnji i na taj način predstavljaju motor razvoja privrede u našem gradu“, izjavio je Miodrag Bulajić iz Gradske uprave Kikinda

Stanje u kikindskom preduzetništvu bolje je nego prethodnih godina, tako bar pokazuje trenutna statistika. Veliki udeo imaju ostvareni kontakti baš za vreme “Dana ludaje“.

“Treba da se pronađe način da se roba plasira i izvan granica naše zemlje što se i dešava. Zaista se nadam da će se ta praksa nastaviti i da će svake godine biti sve bolje“, rekao je Siniša Pašić, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Kikinda

Veliki broj posetilaca sa strane znatno poboljša finansijsku sliku kikindske privrede, pa se svake godine beleži rast u svim aspektima ekonomiije.

“Dani ludaje su veoma značajni za kikindsku privredu i zato moraju da imaju što bolju podršku svih državnih institucija“, kazao je Tibor Horvat, direktor Regionalne privredne komore Kikinda

Samim tim da je ova manifestacija proglašena najboljom u Srbiji, veliku ulogu “Dani ludaje“ imaju i u vojvođanskom razvoju turizma.

“Veoma je značajno u smislu turizma i ugostiteljstva. Zato je neophodno mnogo ovakvih manifetstacija kada je grad pun“, izjavio je Nenad Grbić, pokrajinski sekretar za energetiku

Pored značajnih finansijskih benefita, veliku ulogu ima i otvaranje graničnog prelaza Nakovo – Lunga koji Kikindu spaja sa Rumunijom na 15 minuta vožnje, pa je tako od zvaničnog otvaranja prelaza do danas zabeleženo više od 500.000 putnika.

Izvor: RTV