Kosovo bez članstva u Interpolu

BEOGRAD – Direktor policije Vladimir Rebić razgovarao je danas sa predsednikom Interpola Mengom Hongvejem i generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom i naglasio da Srbija insistira na svom teritorijalnom integritetu i da članstvo Kosova u toj organizaciji ne bi bilo u interesu Srbije, pa ni samog Interpola.
„Srbija je posvećena primeni i poštovanju međunarodnog prava i propisa i ja sam kao predstavnik MUP zahtevao da se sva lica koja su stavljena na međunarodne poternice od srpskih pravosudnih organa bezuslovno vrate u sistem Interpola“, rekao je Rebić.
Rebić je predvodio delegaciju Vlade Srbije, sastavljenu od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dodaje se u saopštenju MUP.

U saopštenju se navodi da je Rebić konstatovao iz razgovora sa sagovornicima iz Interpola da je jasno da je srpska policija pouzdan i respektabilan partner svim svetskim policijama.“Razgovaraćemo sa svim članicama Interpola kako bismo ih ubedili da eventualno pristupanje takozvanog Kosova Interpolu ne bi bilo u interesu ni Srbije, ni samog Interpola“, rekao je Rebić, dodaje se u saopštenju.