Ministar Vulin: Nastavićemo Vučićevu politiku u Odbrambenoj industriji Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, posetio je danas preduzeće „Milan Blagojević – namenska“ a. d. Lučani.

Na sastanku s rukovodstvom, čelne ljude Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, direktor fabrike Radoš Milovanović informisao je o veoma uspešnim rezultatima poslovanja u 2017. godini, i parametrima u prvoj polovini tekuće godine. Ministar Vulin sastao se i s predstavnicima sindikata preduzeća.

U nastavku posete, visoki gosti obišli su objekat i postrojenje za kontinualnu nitraciju celuloze C-9A, za koji je novac obezbedila Vlada Republike Srbije, kao i lokaciju na kojoj se grade međufazni magacini za smeštaj zapaljivih i opasnih materija.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je „Milan Blagojević – namenska a.d.“ jedna od ključnih fabrika u lancu Odbrambene industrije Srbije i „od najvećeg interesa Vlade Republike Srbije je da se politika Aleksandra Vučića, kad je bio premijer, nastavi i u Odbrambenoj industriji i u preduzeću Milan Blagojević“.

– To znači da ćemo nastaviti sa ulaganjem u ovu fabriku, ali ne samo u nju, već i u čitavu Odbrambenu industriju Srbije. Rukovodstvo i radnici „Milana Blagojevića“ imaju punu podršku Ministarstva odbrane i mi se nadamo da će nastaviti sa ovakvim radom i sa sve boljim rezultatima – rekao je ministar Vulin.

On je dodao da radnici u preduzeću „Milan Blagojević“ mogu da budu mirnu i sigurni, jer da će njihova fabrika i dalje rasti i napredovati.

– O njihovoj bezbednosti će se voditi računa baš kao i sada, i sa sigurnošću mogu da planiraju svoj život i budućnost, da ih vezuju za svoju fabriku, baš kao i svoj život za opštinu i sredinu u kojoj žive, jer će ovde biti samo bolje. Ulagaće se još više, i ova fabrika će zapošljavati još veći broj ljudi, što je od najvećeg interesa i za Vladu Republike Srbije i za Ministarstvo odbrane – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Direktor Radoš Milovanović zahvalio je na poseti ministru odbrane i načelniku Generalštaba i istakao da je iskoristio priliku da ih detaljno upozna s razvojem novih sredstava naoružanja, vojne opreme i sistema.

– Upoznao sam ih i s načinom na koji smo potrošili sredstva dobijena od Vlade Republike Srbije, koja nama obezbeđuju bolji kvalitet naših proizvoda i veću bezbednost. Danas sam posebno posvetio pažnju tome koliko ulažemo u mere bezbednosti i propise rada, svake godine minimum milion i po, do dva miliona evra, jer je reč o veoma opasnoj proizvodnji – rekao je direktor Radoš Milovanović koji je izrazio zadovoljstvo zbog velike uposlenosti kapaciteta i činjenice da postoji velika potreba za proizvodima fabrike.

On je dodao da je velika retkost na jednom mestu, u jednoj fabrici, imati proizvodnju jednobaznih, dvobaznih i trofaznih baruta, raketnih goriva i drugog, za šta će lučanske hemijski gigant biti spreman nakon investicija Vlade Republike Srbije, uz učešće sopstvenih sredstava.