Mirović: „Atos Fructum“ je slika jedne moćne srpske kompanije i primer koji treba slediti


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas kompaniju „Atos Fructum“ koja se nalazi u Maloj Remeti, na južnim obroncima Fruške gore u opštini Irig, gde je otvorio i sa direktorom Mitrom Deurićem obišao nove realizovane investicije.

Kompanija je ove godine 1,2 miliona evra uložila u proširenje hladnjače, nabavku najsavremenije linije za sortiranje i pakovanje jabuka i opremanje vinskog podruma. Čestitajući kompaniji na kvalitetnim resursima koje poseduju, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da je „Atos Fructum“ slika jedne moćne srpske kompanije i da je primer koji treba slediti.

Kompanija „Atos Fructum“ posluje u sastavu matične Deus Business grupe (DBG). Danas raspolaže sa 100 hektara savremenog zasada jabuka i oko 16 hektara vinograda, ULO hladnjačom kapaciteta od 3.500 tona i vinarijom za 100.000 boca.

Mirović je rekao da proizvodi ove kompanije, zbog svog kvaliteta ispunjavaju visoke standarde Evropske unije, te da su voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo grane poljoprivrede koje su u velikom trendu rasta i u Vojvodini i u celoj našoj zemlji. To su i razlozi što je Pokrajina i u ovoj godini, preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, podsticala voćarsku i vinogradarsku proizvodnju i što će to nastaviti i dalje da radi.