Mirović primio predsednike Svetske i Evropske sambo federacije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas Vasilija Šestakova, predsednika Svetske sambo federacije (FIAS) i Sergeja Elisejeva, predsednika Evropske sambo federacije (ESF).

Povod je Svetski juniorski šampionat u sambou, koji se održava na novosadskom Spensu do 16. oktobra, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

U razgovoru sa čelnicima svetske i evropske asocijacije ove, u svetu i kod nas sve popularnije borilačke veštine, Mirović je rekao da je Vojvodina ima dugu tradiciju i uspešne sportiste u borilačkim sportovima i da je sa zadovoljstvom prihvatila da bude deo organizacije i svetskog šampionata u sambou za juniore i kadete.

Predsednik Svetske sambo federacije Vasilij Šestakov zahvalio se na gostoprimstvu i dobrim pripremama šampionata, a predsednik Evropske sambo federacije Segej Elisejev izjavio da sportisti i stručnjaci za sambo iz naše zemlje puno doprinose razvoju ovog sporta u svetu.

Na kraju susreta, kome su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i pomoćnik pokrajinskog sekretara Patrik Drid, Vasilij Šestakov pozvao je predsednika Pokrajinske vlade na šampionat sveta u sambou koji će se održati u novembru ove godine u Sočiju (Rusija).