Mirović: Stara Pazova jedna od najkonkurentnijih opština

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boravio je danas u radnoj poseti opštini Stara Pazova, gde je obišao rekonstruisanu raskrsnicu državnog puta II A broj 100 i lokalnog puta Vojka.

Kako je Mirović naveo, raskrsnica pripada širem kompleksu saobraćajnica koje u Staroj Pazovi treba da rezultiraju izlaskom opštine na auto-put, zajedno sa izgradnjom petlje čija je realizacija u toku, a koju finansiraju „Putevi Srbije“.

U okviru današnje posete, Mirović je zajedno sa direktorom JVP „Vode Vojvodine“ Slavkom Vrndžićem obišao i radove na uređenju potoka Patka-Budovar u blizini Starih Banovaca.

Namena započetih radova biće odvođenje suvišnih voda sa jugoistočne padine Fruške Gore, čime će se zaštititi i odbraniti priobalni deo naselja od visokih voda Dunava.

„Izgradnja kanala je jedan od brojnih velikih projekata ove opštine, čime se praktično menja slika Starih Banovaca i rekonstruiše kanal Budovar, čijom sanacijom će se kasnije u saradnji sa opštinom Stara Pazova pristupiti izgradnji marine“, rekao je Mirović, dodavši da će se time uvećati i turistički potencijali ove opštine ali i Vojvodine u celini.

On je takođe najavio i novi rebalans budžeta krajem avgusta meseca, kojim će u kapitalne investicije ovoga tipa biti usmereno više od milijardu dinara.

Direktor JVP „Vode Vojvodeine“Slavko Vrndžić, ukazao je na činjenicu da će objekat na kanalu Budovar, služiti i za potrebe navodnjavanja i u tom smislu biti od multifunkcionalnog značaja.

Očekuje se da će projekat vredan 48 miliona dinara, koji zajednički finansiraju Pokrajinska vlada , JVP „Vode Vojvodine“ i opština Stara Pazova , biti realizovan u zadatom roku od 150 dana.