Napreduju radovi u OŠ „Jovan Popović“


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Osnovnu školu „Jovan Popović“ u kojoj se izvode radovi na rekonstrukciji objekta u Ravaničkoj ulici. Objekat te škole izgrađen je 1975. godine, nastavu pohađa oko 650 učenika, a ima oko 80 zaposlenih. Projekat predviđa zamenu fasadne stolarije, revitalizaciju fasade objekta i sanaciju sanitarnih čvorova, kao i zamenu elektroinstalacija u objektu škole uz uvođenje LED rasvete. Takođe, predviđa se i sanacija telekomunikacionih i signalnih instalacija, postavljanje instalacije za automatsku detekciju, kao i postaljanje sistema za alarmiranje za slučaj izbijanja požara u objektu škole.

– Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, odnosno Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, Grad Novi Sad, Gradska uprava za obrazovanje i OŠ „Jovan Popović“ dobili su 75 miliona dinara za investiranje u rekonstrukciju škole. Radovi teku po predviđenoj dinamici, intenzivni su i nadam se da će do kraja juna biti okončani. Videli smo tokom obilaska da se radi na zameni stolarije, ugrađuju se najkvalitetniji prozori i vrata, menja se rasveta, izvode se kompletni fasaderski radovi, kao i rekonstrukcija sanitarnih čvorova. Osim toga, Grad je iz svog budžeta izdvojio oko 5,5 miliona dinara za ulaganje u kuhinju i trpezariju za drugi objekat škole. Lepa vest za Novosađane je i da je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobrila sredstva za ulaganje u Gerontološki centar na Novom naselju u iznosu od oko 400 miliona dinara, a podršku će dobiti i Dom za decu u Veterniku. Gotov je i projekat kojim ćemo konkurisati za rekonstrukciju Doma zdravlja na Limanu 4, a pripremamo finansije i za nastavak najznačajnijeg ulaganja u obrazovni sistem u Novom Sadu, a to je izgradnja zgrade muzičko-baletske škole sa koncertnom dvoranom. Imamo zahteve za proširenje kapaciteta više osnovnih i srednjih škola, a čeka nas i završetak ulaganja u OŠ „Nikola Tesla“, „Ivo Lola Ribar“ i „Veljko Vlahović“ u Šangaju – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Površina objekta škole je 7446 m2, a od njegove izgradnje do danas nije ozbiljno ulagano u njegovo održavanje. Ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi 75.183.060,00 dinara sa PDV-om, a navedeni radovi finansiraju se preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije. Do sada su zamenjeni prozori na svim učionicama, preko 50% fasade je sanirano, zatim, od šest toaleta, tri toaleta su kompletno završena i u njima je postavljena nova keramika, a rasveta je zamenjena u većini učionica i u toku su radovi na zameni elektroinstalacija. Pored navedenog, za Osnovnu školu „Jovan Popović“ Novi Sad, iz Budžeta Grada Novog Sada za 2018. godinu za tekuće održavanje zgrada i objekata, za radove na sanaciji kuhinje i trpezarije u drugom objektu škole koji se nalazi u Ulici dr Ilije Đuričića obezbeđena su sredstva u iznosu od 5.748.000,00 dinara sa PDV-om.