Naredni sastanak Vučića i Tačija početkom septembra


PRIŠTINA – „Na poslednjem sastanku koji je vodila visoka predstavnica 18. jula, dvojica predsednika su razmotrila dosadašnji napredak i saglasila se da se ponovo sretnu na početku septembra“, kazala je Kocijančič, prenosi prištinska Gazeta ekspres. Kako se navodi, od početka leta Vučić i Tači su se već sastali dva puta.
Naredni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija biće održan početkom septembra, izjavila je portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančić. „Na poslednjem sastanku koji je vodila visoka predstavnica 18. jula, dvojica predsednika su razmotrila dosadašnji napredak i saglasila se da se ponovo sretnu na početku septembra“, kazala je Kocijančić, prenosi prištinska Gazeta ekspres.
Ona je dodala da su se već na sastanku održanom 24. juna Vučić i Tači dogovorili da se rad na sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa intenzivira.

„Dijalog kome posreduje EU za cilj ima promociju dugoročne saradnje između dve strane, pomoć u napretku na njihovom EU putu kao i poboljšanje života ljudi. Dugoročno rešenje podrazumeva održivo realistično rešenje zasnovano na međunarodnom pravu“, poručila je Kocijančić.Ona je dodala da dve strane rade na definisanju zajedničkih pozicija za međusobni dogovor.Od početka leta Vučić i Tači su se već sastali dva puta.

Izvor: Tanjug