Novosadski SMS sistem naplate parkinga i u Prijepolju

Parking servis
Novosadski „Parking servis“  potpisao je ugovor o primeni svog SMS sistema naplate sa JKP „Lim“ iz Prijepolja, koji je tako postao 26-ti grad ili opština u Srbiji koji primenjuju taj sistem naplate i organizovanja parkiranja.
Za samo devet godina od instaliranja softvera za SMS naplatu parkiranja vozači na isti način plaćaju parkiranje u 25 gradova u zemlji, saopštila je Informativna služba JKP „Parking servisa“.
Pored Novog Sada, SMS sistem naplate parkiranja primenjuje se u Požarevcu, Zrenjaninu, Smederevu, Užicu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Palanci, Novom Pazaru, Rumi, Požegi, Šidu, Bečeju, Staroj Pazovi, Knjaževcu, Zlatiboru, Somboru, Petrovcu na Mlavi, Velikoj Plani, Bajinoj Bašti, Senti, Nišu, Vrnjačkoj Banji, Temerinu, Vranju, Ivanjici i Aleksandrovcu.
„Parking servis“ je jedno od retkih gradskih preduzeća koje svoje usluge pruža i van Novog Sada jer uspeva da kvalitetom primene SMS sistema pobeđuje na tenderima širom Srbije.
To ne podrazumeva samo prodaju softvera, već i kompletnu brigu o organizaciji parking prostora u pojedinim gradovima, zoniranje, prikupljanje potrebne dokumentacije, obuku radnika i održavanje sistema.
Zainteresovanost za novosadski SMS sistem naplate parkiranja se širi i van granica Srbije i u toku su razgovori i sa predstavnicima nekih gradova iz Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, navodi se u saopštenju.