„Omladinsko patriotski kamp – Zlatibor 2018.“ od 9. do 18. avgusta na Zlatiboru

U organizaciji ratnih veterana Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije i uz podršku i pomoć opštine Čajetina, a po uzoru na slične kampove u Ruskoj Federaciji, na Zlatiboru će se od 9-18. avgusta održati prvi „Omladinsko patriotski kamp Zlatibor 2018“, u okviru koga će se deca i mladi upoznati sa srpskom duhovnom, nacionalnom i vojnom istorijom i kulturom, uz priliku da se druže sa srpskim i ruskim vojnim veteranima.
Osnovni cilj organizovanja ovog kampa je da se kod mladih generacija razvija ljubav prema otadžbini i rodoljublju, kao i prema negovanju kulture i tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, da se uspostavi svest o obavezama i radu kao i prijateljskim odnosima i toleranciji među ljudima. Instruktori kampa će sa mladima raditi i na razvoju sportskih veština, snage uma, umetnosti, prevazilaženju teškoća, usvajanju zdravog načina života, fizičkog treninga, jačanja prijateljstva, druženja, solidarnosti i uzajamne pomoći, kao i razvoja pozitivnih i korisnih životnih veština i psihofizičkih sposobnosti kod dece.
Program Kampa obuhvata radionice prve pomoći, preživljavanje u prirodi, protivpožarne zaštite, orjentacije, kretanja i snalaženja u prirodi, alpinističke obuke, borilačkih veština, prelaženja prepreka i drugih primenjenih disciplina.