Osnovci sa Kosova i Metohije posetili Pokrajinsku vladu


„Za razliku od vaših vršnjaka čije je detinjstvo daleko bezbrižnije, vi i vaše porodice izloženi ste iskušenjima koja traže veliku hrabrost i odlučnost, a način na koji im odolevate vredan je divljenja. To sve nas, ma u kom delu Srbije živeli, obavezuje da uvek mislimo o vama i da učinimo sve da vam pomognemo. Mi smo te obaveze svesni i nikada je nećemo zaboraviti,“ rekao je danas potpredsednik Đorđe Milićević na prijemu za više od četrdeset osnovaca iz opštine Ranilug sa Kosova i Metohije, upriličenom u zgradi Pokrajinske vlade.

Osnovce i njihove nastavnike zajedno sa potpredsednikom Pokrajinske vlade, dočekao je i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, te pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama prof. Miroslav Štatkić.

Milošević je irazio nadu da će mališani u svojoj sredini na Kosovu i Metohiji uprkos brojnim teškoćama, stvarati, raditi i zalaganjem u obrazovanju i kulturi graditi preduslove ostanka i opstanka našeg naroda.

Tokom treće po redu uzastopne posete AP Vojvodini, učenici ove srpske enklave obišli su niz kulturnih ustanova u Novom Sadu, a Pokrajinska vlada obezbedila je poklone uoči početka nove školske godine.

Potpredsednik Milićević je na kraju susreta još jednom poželeo dobrodošlicu đacima, njihovim nastavnicima i profesorima i poručio da uživaju u gostoprimstvu, kao i u lepotama koje će imati priliku da vide u Novom Sadu, ali i drugim gradovima Vojvodine, te izrazio nadu da će ovakvim posetama steći bogatstva novih prijateljstava.

Poseta đaka sa Kosova i Metohije Vojvodini realizovana je u organizaciji humanitarne organizacije Crvenog krsta, na čelu sa predsednikom Organizacionog odbora Draganom Lazićem.