Osumnjičen za razbojništva

Osumnjičen za razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su S. I. (41), sa područja Inđije, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio dva krivična dela razbojništvo.

On se tereti da je, prekjuče, uz pretnju nožem, oduzeo jednoj Novosađanki, u njenom stanu, novac i tri mobilna telefona.

Sumnja se takođe, da je početkom oktobra, na ulici, pretnjama naterao još jednu ženu iz Novog Sada da mu preda novac i mobilni telefon.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje.

Policijska uprava u Novom Sadu sumnja da je S. I. učinio još ovakvih krivičnih dela, pa poziva građane koji su oštećeni u takvim slučajevima, a nisu to prijavili, da se jave policiji, pozivom na broj telefona: 064 892 4056 ili 064 892 3988.

Nelegalna trgovina narkoticima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su N.V. (1993) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom prostorija koje koristi osumnjičeni Novosađanin, policija je pronašla i zaplenila 218 grama amfetamina, 155 grama marihuane, 38 kapsula kofeina koje služe za uvećanje mase droge, dve vagice za precizno merenje i kesice za pakovanje droge. U stanu i pregledom osumnjičenog pronađeno je i 1.950 evra, za koje se sumnja da potiču od prodaje narkotika.

Osumnjičenom N.V. je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biće priveden nadležnom tužilaštvu.