Otvoren konkurs za nastup na Exit festivalu


EXIT festival i Studentski kulturni centar Novi Sad i ove godine pokrenuli su konkurs za mlade muzičare kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od vodećih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula. Proteklih godina na ovaj konkurs prijavljivalo se ukupno blizu 5.000 izvođača, a samo prošle godine od 411 prijavljenih izvođača iz 31 zemlje, izabrano je rekordnih 43 izvođača, među kojima su dva pobednika konkursa nastupila na glavnoj bini festivala. Ove godine EXIT otvara svoja vrata za 30 najboljih sastava i umetnika iz celog sveta! Bendovi, disk džokeji i svi muzičari već od juče mogu da se prijave putem aplikacije na sajtu Exitmusic.rs, a konkurs će trajati do srede, 11. maja, kada je poslednji dan za popunjavanje prijave.
Neophodno je da svi zainteresovani otvore profil i postave najmanje dve svoje numere ili DJ miksa putem svetskog striming servisa SoundCloud, te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu na sajtu Exitmusic.rs. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na ovom sajtu, dovoljno je da na svojoj ličnoj stranici kliknu na prijavu za 2016. godinu.
Najveći broj izvođača nastupiće na Future Shock bini, a nekima će biti pružena prilika da nastupe i na binama kao što su Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Urban Bug i Gaia eXperiment Trance Stage.