Pogba pobedu nad Belgijom posvetio tajlandskim dečacima

SANKT PETERBURG – Fudbaler Francuske reprezentacije Pol Pogba pobedu nad Belgijom (1:0) u polufinalu Svetskog prvenstva posvetio je spašenim dečacima iz pećine na Tajlandu.
„Ova pobeda je za heroje dana, svaka čast dečaci, tako ste jaki“, napisao je Pogba na Tviteru.Akciju spašavanja 12 dečaka i njihovog trenera iz pećine u Tajlandu koja je okončana u utorak pratio je ceo svet.

Mladi fudbaleri i njihov trener su u pećini ostali zatvoreni pošto je voda prelila ulaz, a ukupno su u njoj ostali 18 dana.Tajlandski i međunarodni spasioci su uložili velike napore da se komplikovano spašavanje obavi, a tokom akcije je i jedan ronilac nastradao.Dečake je posle akcije spašavanja na finale Mundijala pozvala FIFA, ali će oni ostati u karantinu, jer se njihovo zdravstveno stanje pomno prati pošto su bili izloženi teškim uslovima u pećini.

Predsednik Sampdorije pozvao dečake sa Tajlanda u Đenovu. Predsednik italijanskog fudbalskog kluba Sampdorija Masimo Ferero pozvao je danas 12 dečaka koji su spašeni iz pećine na Tajlandu da budu gosti kluba u Đenovi.“Imam samo jednu želju: Da jednu utakmicu na Marasi stadionu pogledam sa vama. Dobrodošli ste u Đenovu. Fudbal je život, a vi ste osvojili životni Svetski kup zahvaljujući Bogu“, napisao je Ferero na Tviteru.