Potpisivanje Ugovora o saradnji SZPB sa PU Radosno detinjstvo – program za decu

UMETNIČKA ŠKOLICA
EDUKATIVNI PROGRAM ZA DECU

Potpisivanje Ugovora o saradnji

27. septembar 2018 – mart 2019.

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog

U četvrtak, 27. septembra u 11 sati, potpisivanjem Ugovora o sradnji sa Predškolskom ustanovom „Radosno detinjstvo“ Novi Sad, započeće relizacija programa Umetnička školica. U okviru serije edukativnih programa za decu predškolskog i školskog uzrasta, na ovaj način biće potvrđen nastavak višegodišnje saradnje Spomen-zbirke Pavla Beljanskog sa ovom institucijom.
Spomen-zbirka Pavla Beljanskog je u okviru serije edukativnih programa namenjenih deci predškolskog i školskog uzrasta ove jeseni pripremila program pod nazivom Umetnička školica. Uz podršku autorki Miomire M. Đurđanović i Sanje Filipović u okviru kreativnih radionica u vrtiću i galeriji koristiće se pilot izdanje „Muzička školica za Orfov instrumentarijum“, priručnik za razvoj muzičkog, govornog i likovnog stvaralaštva. Kroz program će biti predstavljena umetnička dela iz kolekcije Pavla Beljanskog koja su poslužila kao inspiracija za nastanak pesmica iz priručnika, te za vanmuzejske interaktivne radionice Kustos u vrtiću. Nakon ovog dela programa i obilaska stalne postavke deca će biti u prilici da potraže umetničko delo uz kompozicije, dok će u praktičnom delu radionice moći da se oprobaju u različitim likovnim tehnikama. Izložba završnih dečijih radova biće otvorena u januaru 2018. godine. Tokom trajanja, u okviru obeležavanja 8. marta, planiran je program Mami na dar, poseta dece sa mamama, pri čemu deca preuzimaju ulogu kustosa i vodiča kroz stalnu postavku Spomen-zbirke i postavku izložbe njihovih radova. Tokom trajanja izložbe biće organizovana i edukacija vaspitača i likovnih pedagoga.
Ugovor o saradnji potpisaće mr Milana Kvas, v. d. upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Mirjana Đurđev, direktor PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad.