Predsednik Igor Mirović boravio u radnoj poseti Sremskoj Mitrovici


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas Sremsku Mitrovicu, gde se sastao sa gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom.Prilikom sasatanka zaključeno je da će se početkom naredne godine zajednički pristupiti brojnim novim projektima u Sremskoj Mitrovici poput onih koji se odnose na uređenje centra grada, zatim rekonstrukciju škola i predškolskih ustanova.

Mirović je tom prilikom naglasio da je Sremska Mitrovica grad koji se brzo razvija i da će Pokrajinska vlada biti deo tog procesa.

Nakon završenog sastanka, Mirović i Sanader obišli su Opštu bolnicu Sremske Mirtrovice gde su zajedno sa načelnikom bolnice dr Živkom Vrceljom, ustanovili da je neophodna zamena postojećeg CT aparata iz 2008. godine. Mirović je takođe naglasio da će Pokrajinska vlada izdvojiti sredstva u visini od oko 50 milona dinara, za adaptaciju pojedinih odeljenja bolnice koja nisu u zadvoljavajućem stanju.

On je rekao da u narednim danima počinju i radovi na rekonstrukciji pančevačke bolnice, da predstoji mnogo posla u novosadskim klinikama, kao i da je u toku proces realizacije nastavka izgradnje B i C bloka. Takođe, obezbeđene su angio-sale za gotovo sve velike zdravstvene centre u Vojvodini i sledi obezbeđivanje magnetne rezonance za novosadsku Dečiju kliniku, što je kako je Mirović naveo u skladu sa politikom Pokrajinske vlade koja se posvećeno bavi revitalizovanjem zdravstva.

Predsednik pokrajinske vlade i gradonačelnik obišli su i gradilšte podvožnjaka i kompleks saobraćajnica koji treba da poveže industrijsku zonu sa ostatkom grada a koji zajednički finansiraju Pokrajinska vlada i grad Sremska Mitrovica.