Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u poseti Novom Sadu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Susretu u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i gradonačelnik Grada Novog Sada Miloš Vučević.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, da je sa predsjednikom Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine Igorom Mirovićem razgovarao o tome kako da se projekti koji se ostvaruju u Vojvodini, a „gledaju“ i na Srpsku, učine održivim, poput rehabilitacije pruge do Bijeljine.

Mirović i Dodik razgovarali su o modelima saradnje AP Vojvodine i Republike Srpske, s ciljem da se u svim oblastima života i rada ta saradnja unapredi. U razgovoru je istaknuto da mogućnosti za saradnju postoje u oblastima privrede, zdravstva, obrazovanja, kao i turizma i energetike.

Sastanku su prisustvovali potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i gradonačelnik Grada Novog Sada Miloš Vučević.