Predstavnici francuskog Departmana Val Doaz u poseti Novom Sadu


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je predstavnike Departmana Val Doaz u Francuskoj, koje je predvodio gradonačelnik opštine Sen Lu la Fore i savetnik Departmana za širu oblast Pariza Sebastien Meran.

Tom prilikom gradonačelnik im je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog novog susreta u okviru dosadašnje uspešne saradnje. Inače, između Grada Novog Sada i Departmana Val Doaz u Francuskoj, opština Dengijen Leben, Sen Lu la Fore i Taverni potpisano je Pismo o namerama o uspostavljanju saradnje u oktobru prošle godine.

Kako je ocenjeno na današnjem sastanku, postoje velike mogućnosti za partnerstvo u privredi, kulturi i obrazovanju i obe strane izrazile su volju da budu logistika kompanijama, obrazovnim institucijama, organizacijama i udruženjima iz oblasti kulture u ostvarivanju konkretnih zajedničkih poduhvata.

Gradonačelnik je naglasio značaj titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope za razvijanje međunarodne saradnje Novog Sada koja će sada biti još izraženija i plodotvornija.