Prijem u Gradskoj kući za FK“ Proleter“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je igrače i predstavnike uprave novosadskog FK “Proleter“ povodom velikog uspeha koji su nedavno ostvarili, odnosno ulaska tog kluba u Super ligu Srbije.
– Za Novi Sad mnogo znači razvijanje svake sportske discipline, a posebno smo ponosni kada sportisti donose radost, i kada nam kao svojevrsni ambasadori služe na ponos. Velika je stvar što Novi Sad sada ima dva superligaša, ali velika je i odgovornost da obezbedimo što bolje uslove da oni ostvare trenažni proces i da pokažu na utakmicama svoju pravu snagu i veštinu. Želimo da budu ravnopravni sa velikim klubovima poput “Zvezde“ i “Partizana“, ali i “Vojvodine“. Pratimo njihov rad, pa i na ovaj način hoćemo da im pokažemo da uvažavmo rezultate koje su postigli – rekao je Ognjen Cvjetićanin i u ime Grada Novog Sada čestitao igračima, stručnom timu i upravi Kluba istorijski uspeh.
“Proleter“ je već dugo stabilan prvoligaš, a posle 67 godina postojanja, klub sa Slane bare uspeo je da se plasira na prvo mesto i postane jedan od najuspešnijih timova u Srbiji. Novosađani će, zahvaljujući tome, naredne sezone moći da gledaju i gradski superligaški derbi.
Direktor FK “Proleter“ Goran Antić zahvalio se na prijemu, kao i na podršci Grada i izjavio da je prelazak u Super ligu Srbije novi izazov za taj klub.
– Nastojaćemo da budemo stabilan superligaš, da se maksimalno trudimo, i da ne budemo lak plen za velike kao što su “Partizan“ i “Zvezda“. Sezonu smo završili kao lideri, dali smo najviše golova i igrali najatraktivniji fudbal, zbog čega smo imali brojnu publiku i dobili pohvale sa svih strana – naglasio je Antić.