Proglašeni pobednici manifestacije „Kamp bez granica, Kanjiža 2018“

U Kanjiži na Gradskoj plaži „Štrand“, održana je ceremonija svečanog proglašenja pobednika prve, od dve, ovogodišnje manifestacije potprojekta „Kamp bez granica, Kanjiža 2018“, koji je organizovan u saradnji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Centra za mlade „Ana i Bastian“ iz Kanjiže, u oviru projekta Pokrajinske vlade „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“.

Prvenstveni cilj navedenog potprojekta je afirmacija pozitivnih vrednosti multikulturalizma i promovisanje međusobnog suživota zajednica sa teritorije AP Vojvodine, a kroz pružanje prilike učenicima srednjih škola sa teritorije cele Vojvodine da se u okviru dva četvorodnevna kampa druže, međusobno upoznaju i nadmeću u popularnim igrama veštine, spretnosti i znanja. Specifičnost ovog potprojekta ogleda se u tome što su ekipe mešovite po svojoj polnoj i etničkoj strukturi, formirane od predstavnika različitih škola koje učestvuju.

U ovogodišnjim takmičenjima učestvovalo je 120 učenika i 16 profesora iz 16 srednjih škola.

Na završnim svečanostima, održano je finalno takmičenje u zvaničnom takmičarskom delu igara, nakon čega su prisutne pozdravili Mihalj Njilaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Najuspešnijim ekipama dodeljene su medalje i trofeji a svim učesnicima zahvalnice i prigodni pokloni. Najuspešnija ekipa takmičarskog dela programa kao i ekipa-pobednik u fer-pleju određena glasovima svih učesnika, nagrađene su edukativnim putovanjem u oraganizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.