Program manifestacije „Sunčana jesen života“

Klubovi za starija i odrasla lica, zajedno sa domovima u okviru Gerontološkog centra „Novi Sad“, organizuju tradicionalnu manifestaciju „Sunčana jesen života“.

Manifestacija je pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu i ima za cilj prevenciju patološkog starenja, socijalnu integraciju i afirmisanje uključenosti starijih osoba u aktivnosti u zajednici i senzibilizaciju javnosti za pitanja i probleme starijih osoba.

Prvi oktobar je Međunarodni dan starijih osoba, koji mi obeležavamo tokom celog meseca oktobra izložbama slika, ručnih radova, kulturno- zabavnim programima, posetama pozorištu, turnirima u primerenim sportovima, „mozgalicama“, kao i izletima… Takođe, komisije za socijalno-zdravstvena pitanja posećuju svoje onemoćale članove.

Od značajnijih datuma izdvojili bi sledeće:

· 1.10.2018, u 18 časova, u Klubu „Oaza“ biće upriličeno svečano otvaranje manifestacije;

· 3.10.2018, u 10 časova, u trpezariji doma na Limanu organizovaće se prigodan program manifestacije “Dečija nedelja”;

· 4.10.2018, u 10 časova, u domu na Novom naselju gostovaće članice Kola srpskih sestara eparhije Bačke sa kulturno-zabavnim programom;

· 13.10.2018, u 9 časova, u domu u Futogu organizovaće se jednodnevna likovna kolonija;

· 25.10.2018, u 10 časova, u domu na Limanu održaće se koncert mr Florijana Balaža, profesora violine i koncertmajstora Vojvođanskog sinfonijskog orkestra, idejnog tvorca višestruko nagrađivane grupe “Trio fantastic boys”;

· 30.10.2018, u 18 časova, u trpezariji doma na Novom naselju biće upriličena završna svečanost manifestacije.