Ranđelović: Bićemo svesni uspeha nakon karijera; Mandić: Nema odmora

Beograd, 30. jula 2018 – Srpski vaterpolisti na doceku u Skupstini grada Beograda. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

BEOGRAD – Srpski vaterpolista Sava Ranđelović rekao je da će on i njegovi saigrači, verovatno tek kad završe karijere, postati svesni kakav su uspeh napravili osvajanjem četvrte uzastopne titule šampiona Evrope.
„Utisci se nisu slegli još uvek, mislim da ćemo ovog uspeha, četvrte uzastopne titule prvaka Evrope biti svesni tek kad završimo karijere i kad odmorimo od svega. Stvarno ovo što smo mi napravili je za istoriju“, rekao je Ranđelović Tanjugu posle svečanog dočeka ispred Skupštine Beograda.

On se osvrnuo i na put do zlata na šampionatu u Barseloni.

„Grupa je na papiru bila možda i najlakša, ali kasnije je bilo dosta teško. Sa Mađarima je, bez obzira u kom sastavu, uvek neugodno, kasnije Hrvati koji su nas izbacili u polufinalu Svetskog prvenstva prošle godine i na kraju Španci, težak meč i pobeda na penale“, kazao je Ranđelović.

Prema njegovim rečima, povratak na vrh mnogo znači jer je potvrđen kvalitet posle prošlogodišnje bronze na SP, ali i kao podstrek za Olimpijske igre u Tokiju.

„Tokio je tek za dve godine ali sigurno da nam ova medalja znači dosta. Da posle prošlogodišnje bronze na Svetskom prvenstvu dokažemo sebi da smo tu, da vredimo i da možemo da ostvarimo još bolje rezultate“, zaključio je Ranđelović.

Mandić: Nema odmora, sad po zlato na FINA kupu

Srpski vaterpolista Dušan Mandić izjavio je da je osećaj posle osvajanja četvrte uzastopne titule šampiona Evrope fantastičan, ali da za mlađi deo tima nema odmora jer slede pripreme za odbranu zlata na FINA kupu.

„Želimo isto ovo i na OI u Tokiju, ali Ranđelovića, Jakšića, Rašovića, Vica i mene očekuje još jedno takmičenje ovog leta, a to je FINA kup. Kreću nam pripreme od 13. avgusta, tako da nam je to sledeći zadatak da pokušamo i da tu odbranimo titulu“, rekao je Mandić.

Prema njegovim rečima, ekipa su u polufinalu protiv Hrvatske „fizički istrošila“, pa je zato finale sa Špancima bilo teško i neizvesno.

„I jedna i druga utakmica su stvarno bile izuzetno teške. Mislim da smo se protiv Hrvata dosta istrošili fizički i zbog toga je finale bilo kako je bilo. Međutim stvarno moram da čestitam još jednom ekipi Španije, koja je pružila izuzetan otpor“, istakao je Mandić.

Pijetlović: Ova ekipa je pravljena za „nemoguće misije“

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović izjavio je da ovaj tim može još bolje i da će nastaviti istim tempom jer ih prethodni uspesi na to obavezuju.

„Prethodni uspesi, sastav i mentalitet ove ekipe nam ne dozvoljava da stanemo ovde i obavezuje nas da na svakom takmičenju idemo na prvo mesto, u bilo kom sastavu, u kojoj god situaciji. Svako sledeće takmičenje koje budemo igrali, posebno sledeće godine gde takmičenje nosi kvalifikacije na OI, mislim da nam je izuzetno bitno. Ova generacija može još više nego što smo uradili do sada, a ovo što smo uradili do sada je ravno čudu“, rekao je Pijetlović.

Kada je reč o utiscima posle nove titule Pijetlović je rekao da taj osećaj nikad ne zastareva i da svaki izlazak ispred naroda ostaje urezan u srcu i pamćenju.

„Ovo je nešto što nikad ne zastareva i svaki izlazak ispred naroda, posebno u ovolikom broju i ovakvom veselju ostaje i u srcu i u pamćenju urezan. Kad vidimo koliko ljudi stvarno cene ono što radimo i prepoznaju uspeh koji pravimo za državu i za ovaj narod puno nam je srce. I drago nam je sada što smo poveli i decu sa sobom“, kazao je golman Srbije.

On je dodao i da nije lako četiri puta uzastopno biti šampion Evrope.

„Nije lako, skoro nemoguće ali eto, ova ekipa je tako pravljena, za nemoguće misije“, rekao je Pijetlović.

Pijetlović je izjavio i da motive traže u nekim sitnim stvarima.

„Kada se sve osvoji, mi tražimo motive u nekim sitnim stvarima, jedni druge podržavamo i bukvalno ginemo za ekipu“, zaključio je Pijetlović.

Filipović: Država stala uz nas, pomeraćemo granice uspeha

Kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović zahvalio se državi što je stala iza nacionalnog tima i poručio da je uveren kako će se to pozitivno odraziti na rezultate u budućnosti.

„Dobili smo pozitivne vesti i siguran sam da to može da utiče da se situacija popravi i da se granica pomeri još unapred. Hvala državi, hvala ljudima koji nas prate i veruju u nas svih ovih godina. Eto, uspeli smo da pokažemo da i u ovoj kvazi rekonstrukciji ekipe možemo da napravimo uspehe. Nadamo se i u Tokiju jednoj od medalja, mada je veliki izazov. Mi uglavnom pričamo u vodi, ali sada izražavamo zahvalnost celoj naciji“, rekao je Filipović.

On je iskoristio priliku i da se zahvali saigračima koji su mu omogućili da na šampionatu Evrope u Barseloni bude proglašen za MVP igrača.

„To je samo dokaz kakve saigrače imam, oni su 99 odsto te nagrade. Ja kao kapiten sam jedan od njih i samo podižem trofej u jednom trenutku“, poručio je Filipović.

Vaterpolisti Srbije na šampionatu Evrope u Barseloni osvojili su četvrtu uzastopnu titulu pobedom u finalu protiv Španije 12:10 posle peteraca.

Izvor: Tanjug