Rekonstruisana važna saobraćajnica u Kovilju


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je naselje Kovilj povodom završetka radova na rekonstrukciji i proširenju saobraćajnih površina ukupne dužine 1366 metara u Ulici Stevana Pešića.

Postojeći asfaltni kolovoz je proširen, a širina novoizgrađene saobraćajnice iznosi 5 metara od Ulice Laze Kostića do Ribarske ulice, odnosno 5,5 metara od Ulice Laze Kostića do Ulice Jovice Pavlice. Takođe, izgrađena su i tri autobuska stajališta obostrano duž Ulice Stevana Pešića.

Gradonačelnik Vučević naglasio je da Grad Novi Sad mora da vodi politiku ravnomernog razvoja u svim delovima grada.

– Iz tog razloga doneo sam odluku, pre svega na inicijativu Mesne zajednice Kovilj, da jedna od većih investicija u pogledu putne infrastrukture u ovoj godini bude u ovom naselju. Urađena je jedna od najvažnijih i najprometnijih ulica, kompletno je rekonstruisana kolovozna traka i postavljena su autobuska stajališta. Ovo je velika stvar za Koviljčane koji imaju, ne samo bolju kolovoznu traku u ovoj ulici nego i uslove da od sada ovom trasom ide i gradski saobraćajni prevoz. Takođe, otvara se mogućnost da JGSP „Novi Sad“ na još bolji način organizuje prevoz Koviljčana, odnosno da autobuske stanice budu ravnomerno udaljene u odnosu na sve delove Kovilja, što je i bio jedan od zahteva Mesne zajednice. Naravno, na ovome nećemo stati, i već razgovaramo sa meštanima i sa predsednikom MZ šta je to što im nedostaje kako bi se poboljšao kvalitet života – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da je posebno ponosan na to što je Grad Novi Sad izdvojio sredstva iz budžeta kako bi Koviljčanima olakšao korišćenje autoputa deonicom Kovilj – Novi Sad i obratno.

Predsednik MZ Kovilj Mladen Vernački zahvalio se u ime meštana gradonačelniku Vučeviću i Gradu Novom Sadu koji su, kako je rekao, imali sluha za njihove zahteve i dodao da će ova investicija doprineti kvalitetnijem životu Koviljčana.

Izvođač radova DOO Karin Komerc završio je posao u dogovorenom roku, a investiciona vrednost ugovorenih radova za saobraćajne površine bila je 60 miliona dinara.