Rekonstrukcija pijace u Inđiji

INĐIJA – Već dugi niz godina pored gradske pijace u centru Inđije, nalazi se mesto za odlaganje smeća. Problem koji se iz godine u godinu ponavlja, a na koji građani imaju pritužbe, jesu neprijatni mirisi. Iako nadležni redovno šest puta nedeljno prazne kontejnere i peru to mesto, trajno rešenje se vidi uskoro kada se krene sa rekonstrukciji pijace, a samim tim će se naći adekvatno rešenje za odlaganje smeća. Za sada se građani slažu da je ipak ljudski faktor taj koji najviše doprinosi neadekvatnom odlaganju smeća i drugog otpada sa pijace.
Problem odlaganja smeća na mestu predviđenom za kontejnere kod gradske pijace gde se istovremeno nalaze i veliki stambeni objekti, čest je razlog za pritužbe građana i stanara zbog širenja neprijatnih mirisa posebno u letnjim mesecima.

Trajno rešenje se očekuje uskoro sa rekonstrukcijom gradske pijace mada građani tvrde da je ljudski nemar prilično doprineo tom problemu.

Na pomenutom mestu nalazi se devet kontejnera koje šest dana nedeljno radnici JKP „Komunalac“ redovno prazne i to meste peru. Jedinu mogućnost u sprećavanju širenja neprijatnih mirisa vide u popodnevnom odvoženju smeća, nakon što se gradska pijaca zatvori.

Kako iz lokalne samouprave kazu, rekonstrukcijom gradske pijace, Inđija će imati jednu od najsavremenijih gradskih pijaca. Pomenutom rekonstrukcijom je planirano i uređenje parking mesta koje se nalazi odmah pored, a samim tim će biti regulisan i drugačiji način odlaganja smeća sa pijace te se očekuje da će ovaj problem dobiti trajno rešenje.

Bez obzira na predstojeće projekte oko uređenja tog dela gradskog jezgra, ljudski faktor igra veliku ulogu kada je upotreba kontejnera u pitanju, a samim tim i načina na koji se smeće odlaže što dovodi do svaranja neprijatnih mirisa.
Izvor: RTV