Sahranjen major Robert Kaloci

Major Robert Kaloci, tragično nastradali pilot u udesu aviona „supergaleb“ G-4, sahranjen je danas na Velikom katoličkom groblju u Somboru uz najviše vojne počasti. Ranije danas održana je i komemoracija majoru Kalociju.Opraštajući se od kolege pilota, na komemorativnom skupu u Narodnom pozorištu u Somboru, komandant Centra za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra potpukovnik Zoran Lunić rekao je da je major Robert Kaloci bio “veliki čovek”.

– Odleteo je u stroj večne nebeske eskadrile vazduhoplovaca, ovenčane slavom i čašću profesije da večno živi, poručio je potpukovnik Lunić.U ime klase majora Kalocija, govorio je njegov klasić i prijatelj Vladimir Nikolić.
– Prijatelju, klaso, neću ti se obraćati s onim šablonskim rečima o zemlji. Tvoj izbor i tvoja sreća su bili i ostali nebo. Neka ti je plavo nebo prijatelju, rekao je Nikolić.

Prisutnima na komemorativnom skupu prikazan je i kratak film o majoru Kalociju.Osim članova porodice, prijatelja i kolega nastradalog pilota, sahrani i komemoraciji su prisustvovali i izaslanik predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Milorad Veljović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.Major Robert Kaloci obavljao je dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra. Bio je oženjen i otac jednog deteta.