Saopštenje povodom tragedije ispred Spensa

Povodom tragedije koja se u noći između subote i nedelje dogodila ispred Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“ u Novom Sadu, „Green love Festival“ izjavljuje iskreno saučešće porodici preminulog mladića i objavljuje sledeće

SAOPŠTENJE

U noći između subote i nedelje radnici obezbeđenja „Green love Festivala“ primetili su u gužvi mladića koji se nije osećao dobro. Svesnog ali nevoljnog, izveli su ga sa festivala ispred SPENS-a kako bi mu lekari Hitne medicinske pomoći ukazali pomoć. Mladić je bio svestan i razgovarao je sa lekarima. Njegovo stanje se u jednom momentu pogoršalo i pored višeminutnog ukazivanja lekarske pomoći u ambulantnim kolima Hitne medicinske pomoći na putu ka Urgentnom centru i borbe za njegov život, nažalost momak je preminuo.
O događaju je odmah obaveštena policija i na lice mesta izašao je dežurni tužilac. Kako saznajemo, telo mladića na kojem nije bilo povreda poslato je u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu, a tačan uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije.
*Napomena: Mladić nije preminuo na događaju „Green Love festivala“ kao što se spekuliše, već u ambulantnim kolima Hitne medicinske pomoći. Organizatori festivala su kao i tokom svakog izdanja Green Lovea obezbedili licencirano obezbeđenje, dežurstvo hitne pomoći i dodatno ljudstvo iz Crvenog krsta. Sve službe su učinile sve što je bilo u njihovoj moći da pomognu momku, nadali smo se da će napori medicinskog osoblja uroditi plodom međutim na žalost mladić je preminuo. Zbog čega i usled čega se zapravo ova tragedija dogodila, biće poznato po okončanju istrage nadležne Policijske uprave.