Saradnja AP Vojvodine sa kineskom provincijom Guangdong


otpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević bili su danas domaćini delegaciji kineske pokrajine Guangdong, na čelu sa Čung Hujdijanom (Zheng Huidian), zamenikom generalnog direktora Odseka za poljoprivredu Pokrajine Guangdong, zaduženog za resor veterinarstva i stočarstva. Pored predstavnika Pokrajine Guangdong, u delegaciji su bili i predstavnici menadzmenta više kineskih kompanija koje se bave poljoprivredom.
U razgovoru u Pokrajinskoj vladi, kao i tokom posete živinarskim i govedarskim farmama u AP Vojvodini koje su gosti iz Kine, u skladu sa iskazanim interesovanjem, obišli u pratnji domaćina, bilo je reči o modelima saradnje u oblasti poljoprivrede, posebno u stočarstvu, kao i u oblasti prehrambene industrije.
Potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković, u obraćanju medijima, rekao je da je AP Vojvodina još 2012. godine potpisala sporazum o prijateljstvu sa pokrajinom Guangdong, koja spada među ekonomski najperspektivnije pokrajine u NR Kini, da je do sada bilo nekoliko bilateralnih susreta, te da je današnja poseta rezultat u realizaciji tog sporazuma.