Savet vozačima da bez zimske opreme ne kreću na put


Javno preduzeće „Putevi Srbije“ savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.
Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.
Najopterećeniji pravci su putni pravci I prioriteta – auto-putevi i državni putevi I prioriteta gde se preporučuje oprezna vožnja.
Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kruševca i preporučuje se oprezna vožnja.
Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Mačve, Zaječara i preporučuje se oprezna vožnja.
Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a led je moguć na putnomm pravcu Kneževići – Kremna – državna granica sa Bosnom i Hercegovinom (ganični prelaz Kotroman).
Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini, Tari, Bukulji i Divčibarama su prohodni, proporučuje se oprezna vožnja.